Akademia Przedsiębiorczości to cykl 8. bezpłatnych webinarów dla nauczycieli przedsiębiorczości oraz przedmiotów ekonomicznych. Każde ze spotkań prowadzone jest przez eksperta z branży lub przedsiębiorcę i skupia się na wybranym zagadnieniu z podstawy programowej lub jest jej uzupełnieniem.

Korzyści dla nauczyciela​

• konkretna wiedza przydatna na zajęciach,
  • po każdym webinarze krótkie wideo i karta pracy do wykorzystania na lekcjach,
  • możliwość zdobycia nagrody książkowej na każdym webinarze,
  • elektroniczny imienny certyfikat po każdym webinarze,
  • drukowany imienny certyfikat za udział w co najmniej 5 webinariach wysyłany bezpośrednio na adres uczestnika.

Nagrody

Po każdym webinarium odbędzie się Konkurs dla uczestników webinaru, w którym zostanie nagrodzone 5 osób. Szczegóły konkursu znajdują się w Regulaminie projektu.
AKADEMIA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI

Nadchodzące szkolenie

Zakończyliśmy 3 edycję Akademii Przedsiębiorczości. Jeśli nie chcesz przegapić kolejnej, zostaw nam swój adres e-mail, a my prześlemy Ci wiadomość, gdy będziemy planować pierwsze spotkanie!

Pobierz ebook

mckup
    Podczas III edycji Akademii Przedsiębiorczości praktycy dzielili się swoją najnowszą wiedzą z nauczycielami. Wszystko po to, by jak najlepiej przygotować ich do zajęć.

Zebraliśmy najlepsze materiały i całość zamknęliśmy w e-book’u, który możesz pobrać poniżej.

Kliknij i korzystaj śmiało!

Zrealizowaneszkolenia

Informacje o projekcie​

Projekt „Akademia Przedsiębiorczości 3” jest realizowany z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej.

Głównym celem projektu jest poniesienie jakości edukacji w zakresie przedsiębiorczości i przedmiotów ekonomicznych w szkołach ponadpodstawowych poprzez podniesienie wiedzy min. 350 nauczycieli oraz wyposażenie ich w atrakcyjne pomoce dydaktyczne do wykorzystania na lekcjach (zarówno stacjonarnych, jak i tych online).

Cel projektu zostanie osiągnięty poprzez realizację cyklu webinarów z praktykami skierowanymi do nauczycieli, podczas których zaprezentowane zostaną praktyczne aspekty zagadnień omawianych na lekcjach oraz najnowsze trendy, a następnie przygotowane zostaną pomoce dydaktyczne (e-materiały) o tej samej tematyce do wykorzystania na lekcjach.

Projekt będzie realizowany w okresie: 19.11.2021-30.06.2022.

Organizatorzy

Fundacja Przedsiębiorczości Revas - organizator AP i SMM3