Akademia Przedsiębiorczości to cykl 8. bezpłatnych webinarów dla nauczycieli przedsiębiorczości oraz przedmiotów ekonomicznych. Każde ze spotkań prowadzone jest przez eksperta z branży lub przedsiębiorcę i skupia się na wybranym zagadnieniu z podstawy programowej lub jest jej uzupełnieniem.

Korzyści dla nauczyciela​

• konkretna wiedza przydatna na zajęciach,
  • po każdym webinarze krótkie wideo i karta pracy do wykorzystania na lekcjach,
  • możliwość zdobycia nagrody książkowej na każdym webinarze,
  • elektroniczny imienny certyfikat po każdym webinarze,
  • drukowany imienny certyfikat za udział w co najmniej 5 webinariach wysyłany bezpośrednio na adres uczestnika.

Nagrody

Po każdym webinarium odbędzie się Konkurs dla uczestników webinaru, w którym zostanie nagrodzone 5 osób. Szczegóły konkursu znajdują się w Regulaminie projektu.
AKADEMIA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI

Nadchodzące szkolenie

19/05/2022

Wprowadź uczniów w temat kryptowalut

Wprowadź uczniów w tematy takie jak Bitcoin czy NFT i pokaż im na czym polega nowoczesne inwestowanie. Webinarium poprowadzi Marcin Bochenek – Właściciel NFT Flip For Flap oraz firmy finansowej Nowleasing. Wczesny inwestor rynku kryptowalut oraz NFT, współprowadzący program „Live z KryptoEkipą!”.

Pobierz ebook

Praktyczne zajęcia przedsiębiorczości - ebook
Podczas II edycji projektu chcieliśmy, aby nauczyciele mogli poznać porady nie tylko od praktyków biznesu,
ale także od swoich kolegów i koleżanek – nauczycieli.
Zebraliśmy najlepsze materiały i całość zamknęliśmy w e-book’u, który możesz pobrać poniżej.
Kliknij i korzystaj śmiało!

Zrealizowaneszkolenia

Informacje o projekcie​

Projekt „Akademia Przedsiębiorczości 3” jest realizowany z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej.

Głównym celem projektu jest poniesienie jakości edukacji w zakresie przedsiębiorczości i przedmiotów ekonomicznych w szkołach ponadpodstawowych poprzez podniesienie wiedzy min. 350 nauczycieli oraz wyposażenie ich w atrakcyjne pomoce dydaktyczne do wykorzystania na lekcjach (zarówno stacjonarnych, jak i tych online).

Cel projektu zostanie osiągnięty poprzez realizację cyklu webinarów z praktykami skierowanymi do nauczycieli, podczas których zaprezentowane zostaną praktyczne aspekty zagadnień omawianych na lekcjach oraz najnowsze trendy, a następnie przygotowane zostaną pomoce dydaktyczne (e-materiały) o tej samej tematyce do wykorzystania na lekcjach.

Projekt będzie realizowany w okresie: 19.11.2021-30.06.2022.

Organizatorzy

Fundacja Przedsiębiorczości Revas - organizator AP i SMM3